Vascobelo

Ons verhaal

Vader De Roeck is altijd al een fanatiek koffieliefhebber geweest.

Zijn beste vriend was een beroemde koffiehandelaar die actief was in de haven van Antwerpen, tevens bekend als de grootste koffievoorraden van de wereld.

De beroemde koffiehandelaar voorzag familie De Roeck dan ook van vers gebrande koffie, afkomstig van over de hele wereld. De keukenkastjes lagen altijd vol met de beste koffiebonen en zonen De Roeck zijn dan ook opgegroeid in een huis vol heerlijke koffiearoma’s. Het is daarom geen verassing dat jongste zoon Marc De Roeck 20 jaar geleden een koffiebedrijf startte, genaamd Vascobelo, en een prijswinnende koffiemelange ontwikkelde: de Vascobelo “Le Roi”.

Ondanks de Italiaanse naam is Vascobelo dus een koffiebedrijf van Belgische bodem.

 

Toen Marc zijn koffiebedrijf begon, werd de Italiaanse koffie beschouwd als de allerbeste koffie in de wereld. In de hoop om succes te boeken met de befaamde Italiaanse koffie, kreeg het koffiebedrijf de naam Vascobelo.

In 2012, nam Marc’s oudere broer Jan De Roeck het roer over in het bedrijf.

Koffie is niet alleen een warme drank, het is een verfijnd middel om mensen warm te verwelkomen en samen te brengen, en we hebben Vascobelo met succes geïntroduceerd in de evenementen- en horecabranche.

Ons geloof,

Onze belofte

Vandaag de dag geloven wij meer dan ooit in onze belofte, koffie is niet alleen een warme drank. Vascobelo koffie is een belevenis van pure kwaliteit in de breedste zin van het woord. Onze Vascobelo Café-Brasseries en evenementen zijn daarom meer dan alleen koffie; wij serveren lekkernijen van hoge kwaliteit en zorgen voor uitstekende service en gastvrijheid om u een momentje van geluk met vrienden, collega’s, of een momentje voor uzelf te bezorgen.

De Ooievaar

De ooievaar is een prachtig dier. Oude legendes zeggen dat het nieuw leven brengt; de ooievaar brengt liefdevolle gezinnen een baby. Daarnaast geloven onze Japanse klanten dat ooievaars geluk brengen. Voor ons symboliseert de jaarlijkse trek van de ooievaars onze eigen wereldwijde rondvlucht. Groene koffiebonen reizen over de hele wereld; Vascobelo selecteert de beste bonen en brandt ze met alle zorgvuldigheid, om ze daarna weer terug te sturen naar de hele wereld om koffieliefhebbers blij te maken!

De Bolhoed

De Vascobelo bolhoed is een referentie naar de surrealistische, doch elegante bolhoed van schilder Rene Magritte. Onze Vascobelo ooievaars ziet u dan ook zelden zonder bolhoed.

 

Informatie aanvragen